Grote veranderingen op komst bij ZLM Tour

Grote veranderingen op komst bij ZLM Tour
Grote veranderingen op komst bij ZLM Tour © Omroep Zeeland
Andreas Stokbro uit Denemarken wint de slotetappe van de ZLM Roompot Tour in Goes
Andreas Stokbro uit Denemarken wint de slotetappe van de ZLM Roompot Tour in Goes © Omroep Zeeland

UCI Nations' Cup

OOST-SOUBURG - De ZLM Tour is de enige Nederlandse wedstrijd in de UCI Nations' Cup en wordt volgend jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 april gereden. Aan de wedstrijd doen de beste wielrenners tot en met 23 jaar mee.

Ploegentijdrit

De ZLM Tour begint, net als vorig jaar, met een ploegentijdrit op Tholen. Ook de tweede etappe wordt op Tholen gereden. De route gaat in zijn geheel over het eiland Tholen over 120 km.
Davy Gunst (oranje) in de kopgroep van de ZLM Roompot Tour
Davy Gunst (oranje) in de kopgroep van de ZLM Roompot Tour © Omroep Zeeland

Tholen enthousiast

Door de nieuwe route op Tholen vervalt de etappe Kamperland-Zierikzee. "Vorig jaar waren we te gast op vier locaties. Dat was organisatorisch niet makkelijk", zegt voorzitter Kees Veerhoek van de ZLM Tour. "We hebben overlegd met de gemeente Tholen en die was heel enthousiast. Vandaar dat we op vrijdag op Tholen blijven." 

West-Brabant vervalt

De etappe op zaterdag gaat op de schop en krijgt een geheel Zeeuws karakter over Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zuid-Beveland. De route door West-Brabant en de passages over de Oesterdam en Philipsdam vervallen. "Doordat ZLM gaat afbouwen als hoofdsponsor, zitten we niet meer vast aan de route in West-Brabant", aldus Veerhoek. Goes blijft de start- en finishplaats. 

Bekijk hier de beelden van de slotetappe van de ZLM Roompot Tour in 2016

ZLM Roompot Tour 2016 highlights

Vergoedingen verblijfskosten

Er kunnen nog aanpassingen komen aan de routes omdat de vergunningen nog niet binnen zijn. Ook is nog niet helemaal zeker dat de ZLM Tour volgend jaar een tweedaagse zal zijn. De organisatie is nog in overleg met de wielrenunie UCI over de vergoedingen aan de landen voor verblijfskosten.

Sponsoring

Daarnaast is de organisatie nog op zoek naar nieuwe sponsoren om de tweedaagse in stand te houden. Hoofdsponsor Roompot stopte na de editie in 2016. ZLM gaat afbouwen als hoofdsponsor.