Zeeland Wordt Wakker: Bax-shop, rokjes en brandweer

Zeeland Wordt Wakker: Bax-shop, rokjes en brandweer
Zeeland Wordt Wakker: Bax-shop, rokjes en brandweer © OZ
Bax-shop personeel
Bax-shop personeel © Omroep Zeeland

Bax-shop

OOST-SOUBURG - Vakbond CNV gaat vrijdag bij Bax-shop in Goes praten met de werknemers. Het bedrijf heeft daarover woensdagmiddag afspraken gemaakt in een eerste gesprek met de bond sinds de publiciteit over slechte arbeidsomstandigheden en nare werksfeer.
Paola van Gilst in de outfit die ze mogelijk op 1 oktober draagt
Paola van Gilst in de outfit die ze mogelijk op 1 oktober draagt © OZ

Rokjesmarathon

Hardlopen in een fleurig rokje of jurkje. De Zeeuwse marathonloopster Paola van Gilst en Natalie Sinke willen niets anders meer. "Ik weet nog dat ik zes jaar geleden riep: 'Ik ga toch zeker niet in een rokje lopen?' Maar nu wil ik niet anders meer", zegt de uit Vlissingen afkomstige Natalie Sinke. "Het is fleurig, ik voel me vrouwelijk, het geeft me een sterk en goed gevoel. En het zit gewoon lekker."
© Omroep Zeeland

Geen Dakar

Het Hoondert Rally Team van Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke ziet af van deelname aan de Dakar Rally van 2017. Hoondert heeft door drukke werkzaamheden onvoldoende tijd om zich goed voor te bereiden.
© Omroep Zeeland

Geen eliteteam

De provincie Zeeland loopt geen extra risico door het ontbreken van een zogenaamd eliteteam. Dat zegt Remco Duerink van de Zeeuwse brandweer.
BUL Eliteteams Brandweer
© Hanneke JL (foto: OZ
(Foto: Hanneke JL)

Weer

Er is vandaag een mix van zonnige perioden en een paar wolkenvelden. Het wordt maximaal 22 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Verder blijft het overal droog.