Schoolband Appel op weg naar koningin Máxima

Schoolband Appel op weg naar koningin Máxima
Schoolband Appel op weg naar koningin Máxima © OZ
Muziekwedstrijd scholen

Platform

MIDDELBURG - Meer dan 200 basisscholen schreven zich dit jaar in voor de landelijke BZT Band XXL Muziekwedstrijd. Dat is een onderdeel van het stimuleringsproject Méér muziek in de klas. Het project is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het platform Ambassadeurs Muziekonderwijs werkt samen met onder meer het Fonds voor Cultuurparticipatie, de NPO en de VandenEnde Foundation. Samen maken ze zich voor toegankelijk en deskundig muziekonderwijs.

Koningin

Ambassadeurs zijn onder anderen Joop van den Ende, Wouter Hamel, Henny Vrienten en Ilse DeLange. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.
 

Fruitmand

Fruitmand
De Franciscusschool in Middelburg heeft zich ontpopt als een echte muzikale fruitmand. Ook de Walcherse band PEER is ooit ontstaan op die school. Die band sleepte de titel Beste Schoolband van Nederland in de wacht. Inmiddels is PEER een bekende naam. De naam Appel is dan ook niet voor niets gekozen. 
© OZ

Bandleden

De bandleden Ella, Jasmine, Patrick, Mike en Emma zitten bij elkaar in de klas en besloten een jaar geleden om mee te doen aan dit project. Ze kregen als bandcoach Sjaak Lammers toegewezen, die docent is op de Zeeuwse Muziekschool. Dat bleek een prima combinatie te zijn en heeft er toe geleid dat ze zover gekomen zijn.

Stemmen

Het publiek bepaalt samen met een deskundige jury welke acts er uiteindelijk optreden in de grote finale samen met de BZT Band XXL. De afgelopen weken kon er gestemd worden op deelnemers uit een bepaalde categorie. Appel doet mee in de finaleronde in de categorie 'popband'. Op 5 november is die finaleronde op de landelijke televisie, maar nu al kan er op de band gestemd worden via de site van Méér Muziek in de Klas.
© OZ