Ondernemingsraad wil met twee boten blijven varen

Ondernemingsraad wil met twee boten blijven varen
Ondernemingsraad wil met twee boten blijven varen © Omroep Zeeland / Ria Mes
© Pieter de Bruijne

Met verlies

VLISSINGEN - De veerdienst draait op dit moment met verlies. De provincie moet ieder jaar 4 miljoen euro bijleggen. Er maken namelijk veel minder mensen gebruik van de boot dan was verwacht. Ook zijn er vaak technische problemen met de schepen, waardoor ze met enige regelmaat niet varen. 

Nieuwe, grotere boot

Het provinciebestuur wil graag vanaf 2024 met één nieuwe, grotere boot gaan varen, en een tweede boot achter de hand houden als back-up. De nieuwe boot, met plaats voor driehonderd personen, gaat dan één keer per uur varen.

Lees ook:
 Provinciebestuur: Nieuwe en grotere veerboot in 2024
© OZ
Meer werk
Met twee boten en enkele kleine aanpassingen in het vaarschema denkt de ondernemingsraad meer mensen aan het werk te kunnen houden, maar tegelijkertijd ook een betere dienstverlening te bieden en meer passagiers per uur over te zetten. Daarbij houdt de ondernemingsraad ook rekening met een toename van het aantal passagiers door onder meer de komst van de Marinierskazerne en alle bouwontwikkelingen in de recreatiesector.
Alternatief plan
De ondernemingsraad heeft dit plan begin dit jaar meegegeven aan de provincie. Volgens de ondernemingsraad is de afgelopen dagen ten onrechte het beeld ontstaan dat zij volledig achter het voorstel van het provinciebestuur staan.