Nieuwe single van PEER: 'catchy en energiek'

Nieuwe single van PEER: 'catchy en energiek'
Nieuwe single van PEER: 'catchy en energiek' © Henk van de Haar
MIDDELBURG - Foto: Henk van de Haar

Nauw contact


PEER was deelnemer aan bandcoachingstraject PopAanZee. Sindsdien is er nauw contact met BLØF-bassist Peter Slager, die de single mede-produceerde. Zijn bijdrage is een belangrijke: Gijs: "In Won't Be There zaten eerst instrumentale stukken, maar hij zag in dat we catchy en puntig moeten zijn. Daarnaast helpt hij ons op het gebied van het hele wereldje om de muziek heen."
Nieuw werk
Tegelijk met de single kondigt PEER een EP aan van 5 à 6 nummers. De drie tot nu toe verschenen singles staan daar niet op. Gijs: "We hebben er bewust voor gekozen om alleen nieuw werk op de EP uit te brengen. We willen dat in vier dagen opnemen met als producers Peter Slager en Huub Reijnders." 
Vliegende start
PEER kende een vliegende start toen de band in 2014 de Buma Music Academy Award won voor beste schoolband. Een studio-opnames met Lange Frans en Eric van Tijn volgde. De debuutsingle Change Me was de hoogste nieuwe binnenkomer in De Zeeuwse Top 40 van 2015. Met hun coach Peter Slager doken de bandleden de studio in en ze speelden twee keer op Concert at SEA. Dit najaar is de band te zien in het reizend muziekfestival Popronde, waardoor men ook buiten de provinciegrenzen kan kennismaken met de indierock van PEER.