Zeeland Wordt Wakker: Banen, bezuinigen en bloggen

Zeeland Wordt Wakker: Banen, bezuinigen en bloggen
Zeeland Wordt Wakker: Banen, bezuinigen en bloggen © oz
Vacatures
Vacatures © OZ

Werk in Gent

OOST-SOUBURG - Zeker 100 Zeeuws-Vlamingen kunnen aan de slag bij Volvo Car Gent. Het Belgische bedrijf heeft dringend mensen nodig, het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen is daarvoor ingeschakeld.
© Jaap Otte (foto: Omroep Zeeland / Jaap Otte

Bezuinigingen

De gemeente Goes moet tot en met 2020 gemiddeld 4,3 miljoen per jaar bezuinigen. Dat geld moet vooral komen door het schrappen van grotere projecten en het verhogen van de riooltarieven.
© Dick van der Velde (foto: Omroep Zeeland / Dick van der Velde

Minder geld bibliotheek

De gemeenteraad van Vlissingen heeft donderdagavond ingestemd om het budget voor de bibliotheek vanaf 2019 te verlagen van 1,6 miljoen euro naar ruim een half miljoen euro. Als gevolg van deze maatregel verdwijnt een deel van de medewerkers. Wat er met de diverse vestigingen gebeurt, zoals in Oost-Souburg, is nog onduidelijk.

Lees verder:
Gemeenteraad Vlissingen stemt in met uitkleden bibliotheek
Het vertrekken van de vluchteling van Marina Beach sloeg bij Peggy in als een bom
Het vertrekken van de vluchteling van Marina Beach sloeg bij Peggy in als een bom © Omroep Zeeland

Bloggen over Marina Beach

Het asielzoekerscentrum op Marina Beach in Hoek is helemaal leeg. Tot groot verdriet van Peggy Slock-Vermoet. De Axelse was taalvrijwilliger op het vakantiepark. Over haar ervaringen hield ze een blog bij op Facebook.
© Desiree Hoondert (foto: OZ
(foto: Desiree Hoondert)
Weer
Vandaag zijn er perioden met zon, mogelijk valt er een bui, maar het droge weer overheerst. De wind is matige en komt uit het zuidwesten. Het wordt maximaal 19 graden.