Minuut stilte voor slachtoffer bedrijfsongeval Dow

Minuut stilte voor slachtoffer bedrijfsongeval Dow
Minuut stilte voor slachtoffer bedrijfsongeval Dow © OZ
© OZ

Belangrijk stil te staan

TERNEUZEN - Volgens Walter van het Hof van Dow is het ongeluk hard aangekomen bij de werknemers van Dow. "Dan merk je dat het heel belangrijk is om ook even een moment te kiezen om met z'n allen stil te staan bij dit overlijden", zegt Van het Hof. Zo'n moment is volgens de woordvoerder van Dow ook een mooi moment om met z'n allen weer een stil te staan hoe belangrijk veiligheid is.

Onderzoek arbeidsinspectie

Bij het ongeluk kwam een 55-jarige man uit Wissenkerke om het leven. Het ongeluk gebeurde bij de polyurethaanfabriek, een van de zestien fabrieken op het terrein van Dow. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het fatale ongeval.
Lees ook: Dode bij bedrijfsongeval in Terneuzen

Niet eerste keer
De minuut stilte betekent volgens Van het Hof niet dat de fabriek ook een minuut stil komt te liggen. Ook wordt er geen massale bijeenkomst georganiseerd. Het is niet de eerste keer dat Dow een minuut stilte houdt na een ingrijpende gebeurtenis. Ook na de bijvoorbeeld de aanslagen in Parijs en Brussel hield het bedrijf even stil.

Luister hieronder naar het gesprek met Walter van het Hof.
ITEM Minuut stilte Dow