ANWB: Nederland is mooier zonder Zeeuws-Vlaanderen

ANWB: Nederland is mooier zonder Zeeuws-Vlaanderen
ANWB: Nederland is mooier zonder Zeeuws-Vlaanderen © Kees Verburg op Twitter

TERNEUZEN - — Kees Verburg (@caverb)
">

Vertrekpunten

In het blad Reizen Magazine van de ANWB staat een kaart met vertrekpunten voor de Holland-Amerika Lijn, maar op die kaart van Nederland ontbreekt Zeeuws-Vlaanderen. Dat was dus een bewuste keuze. "In Terneuzen zit namelijk geen vertrekpunt van de Holland-Amerika Lijn."

Creatieve keuze

Op de vraag waarom de rest van Nederland, waar ook geen vertrekpunten zijn, wel op de kaart staat en Zeeuws-Vlaanderen niet heeft de ANWB geen sluitend antwoord. "Dit is een creatieve keuze van de redactie van ons blad en daar zul je het mee moeten doen", aldus de woordvoerder.

Verontwaardigd

Het is niet de eerste keer dat Zeeuws-Vlaanderen wegvalt op de kaart. Op sociale media reageren Zeeuwen in het algemeen en Zeeuws-Vlamingen in het bijzonder, zeer verontwaardigd. In de eerdere gevallen werd de fout dan ook meestal zeer snel rechtgezet. 

— Harry Soffers (@HarrySoffers)
">

Geen rectificatie

In dit geval gaat het om een gedrukt blad, dus is het niet mogelijk om de kaart nog aan te passen. De redactie van het ANWB-blad ziet volgens de woordvoerder geen heil in een rectificatie. Ook vindt hij het niet nodig om in de uitzending van Omroep Zeeland te reageren. "Daar zie ik het nut niet van in. Dit zien wij als een storm in een glas water."

Politiek

Ook in de Zeeuwse politiek zorgt de reactie van de ANWB voor verontwaardigde reacties. Zo eist gedeputeerde Jo-Annes de Bat een rectificatie. Ook roept hij ANWB-medewerkers uit zijn kennissenkring op om hun collega's tot de orde te roepen.

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">

Fout

Door de fout komt de ANWB in het illustere rijtje te staan van het pretpark de Efteling, een website over strandpaviljoens, de Nederlandse rugbybond en uitvaartverzekeraar Ardanta. Ook zij publiceerden een kaartje zonder Zeeuws-Vlaanderen. Nu staat de teller, met het ANWB-blad Reizen erbij, dus op vijf.