CNV ondervraagt personeel Bax-shop over problemen (video)

CNV ondervraagt personeel Bax-shop over problemen (video)
CNV ondervraagt personeel Bax-shop over problemen (video) © Omroep Zeeland
CNV-personeel-Bax-1-ZNO160930ZD

Pers niet welkom

GOES - Bij het uitdelen van de flyers was de pers niet welkom, maar volgens Kitty Huntjens van de vakbond CNV Vakmensen reageerde het personeel positief. "Onze actie werd door het personeel goed ontvangen. De meeste werknemers hebben aangegeven dat ze bereid zijn om de flyer in te vullen." 

Vragen

Op de flyer staat de tekst "Luctor et ego audio", vrij vertaald: ik worstel en ik laat me horen. Verder staan op de flyer enkele volgende vragen aan het personeel, zoals:
- Werk jij vaak dagen van tien uur of meer?
- Waardeert jouw werkgever je of ervaar je een angstcultuur?
- In een bedrijf zoals waar jij werkt hoort het personeel inspraak te hebben via een ondernemingsraad. Als die er komt, wil jij daar dan aan deelnemen?
In kaart 
Het doel van de flyeractie is om de problemen onder het huidige personeel in kaart te brengen. Sommige werknemers hebben de flyer ter plekke ingevuld, andere collega's hebben hem meegenomen naar huis om er even over na te kunnen denken voor ze de vragen op de flyer beantwoorden.
Bax-shop personeel
Bax-shop personeel © Omroep Zeeland
ITEM flyeractie vakbond bij Bax-shop
​Resultaten
​​Eerder deze week kwam naar buiten dat personeel en oud-werknemers klagen over de werkomstandigheden bij het bedrijf. De werknemers zouden structureel worden geïntimideerd, overuren worden niet uitbetaald en het personeel wordt op een agressieve manier gedwongen om door te werken, ook al zit de werkdag er al ruimschoots op, zegt de vakbond CNV. 

​Lees ook: ​Zorgen om arbeidsomstandigheden Bax-shop

Vervolggesprek
​De vakbond ging over die klachten woensdag in gesprek met de directie van Bax-shop. De resultaten van de flyeractie zijn onderwerp van het vervolggesprek met de directie, die ergens in november zal plaatsvinden.

​Lees ook: ​CNV: Vrijdag in gesprek met medewerkers Bax-shop

​Verbaasd
Na onthullingen over de klachten van het personeel zei de directie van Bax-shop in eerste instantie verbaasd te zijn over de klachten. Maar toen Omroep Zeeland een ​tevredenheidsonde​rzoek uit 2015 publiceerde waarin te lezen was dat er toen al klachten waren, erkende de directie de problemen alsnog.

​Lees ook:
​- ​Directeur Bax-shop erkent problemen
​- ​Werknemers Bax-shop zijn klaar met slechte werksituatie
​- ​'Personeel is niets waard bij Bax-shop'