Nieuwe baas UCR: 'Zeeland moet laboratoria bouwen' (video)

Nieuwe baas UCR: 'Zeeland moet laboratoria bouwen' (video)
Nieuwe baas UCR: 'Zeeland moet laboratoria bouwen' (video) © Omroep Zeeland
Bert van den Brink

Campus Zeeland

MIDDELBURG - Van den Brink krijgt in zijn nieuwe functie veel te maken met Campus Zeeland: een groot onderwijsproject waarbij er onder meer een technische university college moet komen. "Zo'n technisch college slaagt alleen als we hier goede laboratoria en werkplaatsen gaan bouwen en als je mensen aantrekt die daar kunnen werken. Daar moet Zeeland vol op inzetten", vindt hij. 

Geld

Campus Zeeland kost zo'n 84 miljoen euro. "Het zou heel mooi zijn als we geld van het Rijk krijgen", zegt Van den Brink. Maar de politiek heeft nog geen harde toezeggingen gedaan over financiële steun. De kersverse dean heeft er desalniettemin een goed gevoel over. "De wil is er op dit moment bij de provincie, dan komt dat geld ook wel."
Bert van den Brink
Bert van den Brink © Omroep Zeeland

Zelfstandig

Voordat Van den Brink naar Middelburg kwam was hij vice-decaan aan de Universiteit Utrecht. Hij wilde graag naar de UCR komen omdat het instituut bekend staat als zelfstandig. "De Universiteit Utrecht heeft 30.000 studenten, UCR maar 600. Dat is een veel directere manier van werken."

Thuis

"Het voelt als thuis", zegt Van den Brink over zijn nieuwe leven in Middelburg. Hij groeide op in West-Friesland. "Dat is ook dicht bij de zee, achter de duinen, veel weilanden. Ik ben vroeger veel op vakantie geweest in Zeeland, dus ik was hier al bekend."