ANWB zegt toch nog sorry voor foute kaart

ANWB zegt toch nog sorry voor foute kaart
ANWB zegt toch nog sorry voor foute kaart © Kees Verburg op Twitter

TERNEUZEN - — Kees Verburg (@caverb)
">

Boze reacties

Toen de foute kaart aan het licht kwam, reageerden al meteen veel Zeeuwen, en dan met name Zeeuws-Vlamingen, verontwaardigd. Maar de storm met boze reacties op onder meer Facebook en Twitter kwam pas echt op gang toen bekend werd dat het een bewuste keuze was van de ANWB.

Laconiek

De reactie van een ANWB-woordvoerder was in eerste instantie laconiek: "Het is een creatieve keuze van de redactie en daar moet je het maar mee doen", zei hij. Verder noemde hij de ophef 'een storm in een glas water'.

'Van de pot gerukt?'

Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat reageerde als door een wesp gestoken toen hij de reactie van de ANWB las op de site van Omroep Zeeland. Hij eiste op Twitter een rectificatie en politiek verslaggever Ferdinand Koppejan hoorde hem in het voorbijgaan zeggen: "Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt bij de ANWB?"

— Kees Verburg (@caverb)
">
ITEM anwb

'Stomme fout'

Toen duidelijk werd hoeveel de foute kaart en die eerste laconieke reactie van de ANWB losmaakte onder de Zeeuwen, onder meer op sociale media regende het boze reacties, belde de woordvoerder terug met de redactie om alsnog sorry te zeggen.
ANWB: Excuses voor domme fout

Excuses

De woordvoerder biedt alle Zeeuwen namens de ANWB zijn excuses aan. En dit keer horen daar dus ook de Zeeuws-Vlamingen bij. "Het was bij nader inzien een stomme fout van de redactie", zegt hij nu.

Gevoelig

Het vergeten van Zeeuws-Vlaanderen op een landkaart ligt gevoelig, het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder maakten het pretpark de Efteling, een website over strandpaviljoens, de Nederlandse rugbybond en uitvaartverzekeraar Ardanta dezelfde fout.