Pleijte zorgt voor Zeeuwse winst bij Kustmarathon (video)

Pleijte zorgt voor Zeeuwse winst bij Kustmarathon (video)
Pleijte zorgt voor Zeeuwse winst bij Kustmarathon (video) © Omroep Zeeland
Kustmarathon-Zeeland-lange-samenvatting-ZNO161001QB
ZOUTELANDE - Verloop
De wedstrijd begon met een kopgroep van vijf lopers: Remy Vasseur uit Vlissingen, Erwin Harmes uit Middelburg, Tim Pleijte uit Vlissingen, Huub van Noorden uit 's-Heer Abtskerke en de Marokkaan Mohamed Oumaarir. Op de Stormvloedkering moesten Harmes en Vasseur lossen. Vlak voordat het strand werd opgegaan, versnelde Oumaarir en vertrok vanuit de kopgroep. Op het strand tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle pakte Oumaarir meer dan twee minuten voorsprong op de achtervolgers.
Westkapelle
Het leek er lange tijd op dat Oumaarir solo richting de eindstreep zou gaan, maar op de dijk in Westkapelle kwam Pleijte al steeds dichterbij de koploper en daar haalde hij ook de Marokkaan in. Daarna kon Pleijte solo richting het dorp waar hij lange tijd heeft gewoond. Pleijte won in 2:36.17'. Ook Van Noorden ging nog voorbij Oumaarir en eindigde als tweede. De Marokkaan werd derde. 
Pleijte-na-afloop-ZNO161001VI
Dames
Bij de dames van ging de strijd tussen de Tsjechische Radka Churanova en de Belgische Annelies Deketelaere. Lange tijd liepen zij samen van Burgh-Haamstede naar Zoutelande. Churanova bleek sterker en liep net na Westkapelle weg bij de Belgische. De 38-jarige zorgde voor de eerste Tsjechische winst ooit bij de Kustmarathon in een tijd van 3:05.32'. Op de tweede plek eindigde Deketelaere. Derde werd Amy van den Broek uit Breda. Monique Verschuure uit Yerseke was de beste Zeeuwse op de zesde plek. 
Churanova-na-afloop-ZNO161001VF