Kersverse Rugby Schouwen wint eerste wedstrijd (video)

Kersverse Rugby Schouwen wint eerste wedstrijd (video)
Kersverse Rugby Schouwen wint eerste wedstrijd (video) © OZ
Eerste-wedstrijd-rugby-Schouwen-ZNO161002GD
BURGH-HAAMSTEDE - Idee
Maghiel Hanse is één van de initiatiefnemers achter Rugby Schouwen. "Ik had altijd al het idee om een rugbyclub op te richten op Schouwen-Duiveland, maar het was het er nog niet van gekomen. Tot nu." Er is een jeugdafdeling die richting de twintig leden gaat en de senioren zitten rond de tien leden.
Blauw-wit
De club maakt nu gebruik van het sportpark Van Zuyen, dat was voorheen de thuisbasis van voetbalclub DFS, die is opgegaan in FC De Westhoek. Rugby Schouwen gaat spelen in de kleuren blauw-wit.
ITEM rugby Schouwen

​Overtuigend

​De eerste oefenwedstrijd tegen De Eilanders uit Stad aan 't Haringvliet, een rugbyclub die ook nog maar net begonnen is, werd overtuigend gewonnen met 32-5. De jeugdtak van Rugby Schouwen heeft de afgelopen maanden trouwens al meerdere wedstrijden gespeeld.
De jeugdafdeling van Rugby Schouwen
De jeugdafdeling van Rugby Schouwen © OZ

Aangevuld

Omdat Rugby Schouwen nog niet genoeg spelers in het veld kon brengen, werd de selectie aangevuld met spelers van Rugbyclub Tovaal uit Goes. Van Rugby Schouwen deden er zeven spelers mee: zes mannen en een vrouw. De jongste speler was 13 jaar oud. Ze zijn bij Rugby Schouwen nog op zoek naar nieuwe leden.