Zeeland Wordt Wakker: Kustmarathon, keringprotest en inhaalmanoeuvre

Zeeland Wordt Wakker: Kustmarathon, keringprotest en inhaalmanoeuvre
Zeeland Wordt Wakker: Kustmarathon, keringprotest en inhaalmanoeuvre © OZ
Regenboog bij Wandelmarathon 2016
Regenboog bij Wandelmarathon 2016 © Omroep Zeeland

Kustmarathon

OOST-SOUBURG - Een Zeeuwse winnaar voor Kustmarathon, een natte wandelmarathon en veel publiek. Dat is de korte samenvatting van het afgelopen Kustmarathonweekend. De organisatie blikt in ieder geval tevreden terug op het Zeeuwse loop-evenement.
© Paul de Schipper

Keringprotest

De stormvloedkering had er nooit mogen komen. Dat vindt Paul de Schipper. De kering bestaat morgen 30 jaar. Een feestje waard misschien, maar niet voor De Schipper. Hij protesteerde destijds tegen de komst van de kering, omdat die volgens hem funest is voor het onderwaterleven.
BUL stormvloedkering
© Omroep Zeeland

Inhaalmanoeuvre

Het dodelijke ongeluk bij Westdorpe waarbij een 60-jarige man uit Brouwershaven zaterdagmiddag om het leven kwam, werd veroorzaakt door een illegale inhaalmanoeuvre. Bij het ongeluk waren drie voertuigen betrokken, vijf mensen raakten gewond.
Zeemeerminles
Zeemeerminles © OZ

Zeemeermin

Zwemmen als een zeemeermin, het kan sinds kort bij bewegingsplein Westduin in Koudekerke. De kinderen krijgen een staart om hun benen en ze moeten daarmee zien te zwemmen als een dolfijn. De hobby is overgewaaid uit Amerika en volgens zeemeermin-instructeur Sander Zeijseink valt het ook bij Zeeuwse kinderen goed in de smaak.
BUL Zeemeerminles
Lees verder: (link nog toevoegen)
Het weer
Vanochtend trekken enkele buien over de provincie. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon. Er waait een matige een aan zee vrij krachtige noordelijke wind en het wordt 18 graden.