Dode en vijf gewonden door inhaalmanoeuvre Westdorpe (video)

Dode en vijf gewonden door inhaalmanoeuvre Westdorpe (video)
Dode en vijf gewonden door inhaalmanoeuvre Westdorpe (video) © Omroep Zeeland
Dodelijke ongeval Westdorpe

Verdachte

WESTDORPE - De politie heeft een 21-jarige man uit Goes als verdachte aangehouden. De Goesenaar reed rond 15.30 uur op de Tractaatweg uit Terneuzen richting België. Daar geldt een inhaalverbod, maar hij besloot toch om een voor hem rijdende auto in te halen. Het lukte de man uit Goes niet om op tijd terug te keren naar de rechter weghelft en hij raakte daardoor een tegenligger.

Harde knal

Door de botsing ging de auto van de tegenligger tollen en die kwam vervolgens met een harde knal tegen een derde voertuig aan. Bij die harde botsing met de derde auto kwam de man die op de achterbank zat van de tegenligger om het leven. De bestuurder, een 37-jarige man uit Zierikzee, en zijn bijrijder, een 40-jarige man uit Zierikzee, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Gezin

In de derde auto zat een gezin uit Terneuzen. De inzittenden, een 52-jarige man met zijn 43-jarige vrouw en 13-jarige dochter, raakten gewond en zijn naar ziekenhuizen in Terneuzen en Gent gebracht.

Vrachtwagen

Na de twee botsingen kon de verdachte uit Goes maar net een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken, waarna hij in de linker berm tot stilstand kwam. De Goesenaar bleef ongedeerd. Hij is als verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ademanalyse heeft uitgewezen dat hij niet had gedronken.

Afgesloten

De Tractaatweg was na het ongeluk enkele uren afgesloten voor het sporenonderzoek en de berging van de personenauto's. Rond 20.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.