Vakantiewoningen op Schouwen gezocht (video)

Vakantiewoningen op Schouwen gezocht (video)
Vakantiewoningen op Schouwen gezocht (video) © Omroep Zeeland
Verkoop vakantiewoningen 1

Oproep via Facebook

BROUWERSHAVEN - Zo plaatste makelaar Gert Baartmans uit Zierikzee al een oproep op Facebook. 'Gezien de snelle verkoop van en de grote vraag naar vakantiewoningen zijn wij dringend op zoek naar nieuw aanbod (vooral in de regio Renesse/Burgh-Haamstede tot 250.000 euro. Gaat u uw (vakantie)woning verkopen? Wij hebben alvast de koper voor u!'

Onrust in de wereld

Vooral Duitsers en Belgen willen graag een huisje in de buurt van Renesse en Burgh-Haamstede. Hij merkt dat het dit jaar extra druk is. Volgens Baartmans willen mensen vanwege onrust in bekende vakantielanden als Turkije en Egypte liever een woning in Zeeland. De lage spaarrente speelt ook mee. Mensen investeren hun geld liever dan het op de bank te laten staan. Dan is een vakantiehuisje een goede investering.
Kersverse koper
Perry Spruit deed zo'n investering. Hij is de kersverse eigenaar van een vakantiewoning in Brouwershaven. Hij heeft een jaar moeten wachten op zijn nieuwe stek. Hij heeft naar andere plekken in Zeeland gekeken, maar zijn voorkeur ging toch uit naar Schouwen-Duiveland. De locatie aan het water is voor hem als watersporter perfect, gecombineerd met de levendigheid van Zierikzee. 
Verkoop vakantiewoningen 2
Te koop
In de gemeente Schouwen-Duiveland staan 49 woningen te koop boven de 200.000 euro en 79 onder dit bedrag. Er zijn afgelopen jaar meer vakantiewoning verkocht dan dat er nu te koop staan. De vakantiewoningmarkt op Schouwen-Duiveland ziet er daarom gezonder uit dan de reguliere woningmarkt. Hieronder zie je hoeveel recreatiewoningen er per gemeente te koop staan en hoeveel er zijn verkocht. 

Grafiek: te koop staande recreatiewoningen

Grafiek: aantallen verkochte woningen in de laatste twaalf maanden

Kustgemeenten
De verkoop van vakantiewoningen gaat dus in de meeste kustgemeenten in Zeeland goed. Alleen Noord-Beveland blijft in verhouding achter.

Lees ook: 
'Toeristen willen het gezoef van windmolens niet horen'