'Toeristen willen het gezoef van windmolens niet horen' (video)

'Toeristen willen het gezoef van windmolens niet horen' (video)
'Toeristen willen het gezoef van windmolens niet horen' (video) © Omroep Zeeland
Noord-Beveland profiteert niet van de aantrekkende vakantiewoningmarkt
Noord-Beveland profiteert niet van de aantrekkende vakantiewoningmarkt © Omroep Zeeland

Onaantrekkelijk

WISSENKERKE - De voorzitter van de Zeeuwse makelaarsvereniging (NVM) Mark Faasse, snapt wel hoe dat komt. Faasse, die ook raadslid van de gemeente Noord-Beveland is, vindt dat de gemeente niet goed nadenkt over de invulling van de grond rondom vakantieparken. Zo zijn er bijvoorbeeld windmolens naast een groot vakantiepark geplaatst in Kamperland. Dat is volgens de voorman van de Zeeuwse makelaars Faasse onaantrekkelijk voor mogelijke kopers.
Verkoop vakantiewoningen 3
Knus en Kneuterig
Faasse vindt dat de gemeente de afgelopen twintig jaar te weinig heeft gedaan kopers van vakantiewoningen naar Noord-Beveland te halen. Er zou meer geïnvesteerd moeten worden om Noord-Beveland aantrekkelijker te maken.

'Knus en kneuterig'

Hij is dan ook voorstander van vakantiewoningen op een rustige locatie, zoals nu bijvoorbeeld in Wissenkerke worden gebouwd. Daar komen drie vakantiewoningen op de grond van een voormalige boerderij. Het 'knus en kneuterige' past volgens hem beter bij Zeeland en bij de mensen die hier een vakantiewoning zoeken.
Verkoop vakantiewoningen 4

Te koop

In Noord-Beveland staan veel woningen te kopen boven de 200.000 euro. Er staan momenteel meer woningen te koop in de gemeente dan dat er afgelopen jaar zijn verkocht. Dat is heel anders dan in de gemeente Schouwen-Duiveland. Daar zijn het afgelopen jaar veel vakantiewoningen verkocht en staan er momenteel relatief weinig te koop.

Lees ook: 
Vakantiewoningen op Schouwen gezocht