Drieling heeft het reuze naar hun zin (video)

Kustschool Zuidzande

Driewerf hoera

ZUIDZANDE - De drieling Maud, Gwen en Britt moest begin dit schooljaar door de fusie van hun school in Nieuwvliet met de basisschool in Zuidzande in een ander dorp naar school. Dat was in het begin wel spannend, maar nu hebben ze het hartstikke naar hun zin. En over IPC zijn ze helemaal te spreken. "Je hebt het over één thema en daarbij hoef je alleen maar te knutselen. Het is gewoon leuk", vertelt Maud. "Je leert er ook wat van", vult Gwen aan. "Ja, dat er export en import is", besluit Britt.
© OZ

Kinderen pikken meer op

Het thematische onderwijs, waarbij de eigen inbreng van kinderen centraal staat, bevalt de leerkrachten van de Kustschool zo goed, dat ze niet meer terug willen naar de oude manier van lesgeven. "Kinderen zijn veel enthousiaster en ik zie ook leerlingen die op deze manier veel meer oppikken", zegt juf Anita Crauwels van de middenbouw.

Betrokken kleuters

Ook in de onderbouw merkt leerkracht Els Mabelis duidelijk verschil nu de kleuters meer bij de leerdoelen betrokken worden. "Je leert omdat je iets wilt weten en niet omdat iets op bladzijde 3 van een methode staat", vertelt ze. "Dat is een groot voordeel van IPC. Ik zou nooit meer terug willen". 
Kustschool Zuidzande

Vertrouwen in de toekomst

Annika Hollebek is de moeder van de drie meisjes uit groep zes. Zij merkt dat haar dochters met meer plezier hun huiswerk maken door de nieuwe lesmethode. "Ze gaan er direct mee aan de slag en vertellen er enthousiast over wat ze aan het doen zijn. Je krijgt als ouder veel meer mee". Hollebek heeft er dan ook vertrouwen in dat haar dochters met voldoende kennis naar het middelbare onderwijs kunnen.

Spannend

"Er is ons duidelijk door de leerkrachten uitgelegd dat de vaardigheden die ze nodig hebben in de methode verwerkt zijn. Natuurlijk vind je het spannend, dus we moeten er wel op letten".