Havenbedrijf op bezoek in Schotse havens

Havenbedrijf op bezoek in Schotse havens
Havenbedrijf op bezoek in Schotse havens
© OZ

Handelspartner

TERNEUZEN - Voor Zeeland is het Verenigd Koninkrijk de grootste handelspartner. "Zo'n tien procent van de overslag heeft wel iets te maken met het Verenigd Koninkrijk," zegt Maarten van As van Zeeland Seaports.
Zeeland Seaports

Gezamenlijk

Het is belangrijk voor de regio Vlissingen, Terneuzen en Gent om in Schotland en Engeland rond te kijken. "Normaal gesproken worden bedrijven individueel bezocht. Nu doen we dat met een grote groep gezamenlijk om te laten zien dat we ook economisch gezamenlijk optrekken," vervolgt Van As.

Schotse havens

De Zeeuwen en de Vlamingen bezoeken vandaag twee Schotse havens; Grangemouth en Montrose. "We bezoeken de havenautoriteiten en diverse bedrijven in de regio," aldus Van As. Later wordt de haven van Immingham in Engeland nog bezocht. Dat dat samen gebeurt is een volgende stap in de commerciële samenwerking die ze zijn aangegaan sinds ruim een jaar.

Londen

De havenbedrijven en een aantal betrokken ondernemingen, zoals Verbrugge Terminals en Ovet, zijn van woensdag tot en met vrijdag in het Verenigd Koninkrijk. Vrijdag wordt de reis afgesloten in Londen.