Nieuwe fietsvoetveer krijgt 'beleving'

Nieuwe fietsvoetveer krijgt 'beleving'
Nieuwe fietsvoetveer krijgt 'beleving' © Ria Mes
Gedeputeerde Van der Maas in Sluis
Gedeputeerde Van der Maas in Sluis © oz

Reserveboot

SLUIS - In de Toekomstverkenning Fietsvoetveer bracht gedeputeerde Van der Maas onder meer naar voren dat er in ieder geval één van de huidige veren blijft als reserveschip voor het geval er pech is met de nieuwe veerboot. Daarop kunnen straks 300 mensen meevaren tussen Vlissingen en Breskens.

De overkant

Voor SGP-raadslid Lilian Janse uit Vlissingen is het vooral belangrijk dat scholieren van de ROC's, Scalda en HZ gebruik kunnen blijven maken van een boot die regelmatig blijft varen. "Het is een belangrijke verbinding voor die gebruikers en die moeten we niet straks door de Westerscheldetunnel laten reizen om aan de overkant te raken".

Vertier

Om nog meer passagiers met de nieuwe veerboot mee te laten varen in de toekomst zou er volgens de plannen van de gedeputeerde bijvoorbeeld meer comfort en meer 'beleving', zoals horeca, moeten komen. Robert Evers van de PvdA in de raad van de gemeente Sluis vindt vertier op de veerboot niet echt belangrijk. "Die boot is met name belangrijk voor onze eigen mensen die frequent moet varen. Dat er vertier op de boot is leuk voor de toeristen".
ITEM Uitleg veerboot Sluis