Oud-profvoetballer Ronny van Poucke overleden

Oud-profvoetballer Ronny van Poucke overleden
Oud-profvoetballer Ronny van Poucke overleden © OZ
© OZ

Anderlecht

IJZENDIJKE - Van Poucke speelde in zijn jeugd bij VV IJzendijke. In 1973 haalde RSC Anderlecht de toen zestienjarige aanvaller naar België en bracht hem onder bij het tweede elftal. In 1975 debuteerde Van Poucke in het eerste elftal van Anderlecht in een wedstrijd tegen RFC Liégeois. De concurrentie in de aanval was groot met onder anderen Robbie Rensenbrink en Peter Ressel. Uiteindelijk bleef het vooral bij invalbeurten.

Europacup II

In 1976 en 1978 maakte Van Poucke met Anderlecht eindwinst mee in de Europacup II. In 1977 stond hij in de verloren finale tegen Hamburger SV. Ook won hij tweemaal de Belgische nationale beker.

Carrière

In 1978 kwam de IJzendijkenaar terecht bij KV Kortrijk. Vervolgens speelde Van Poucke bij Lierse SK, KSV Waterschei Thor en Beerschot VA. In 1984 vertrok de toen 27-jarige Nederlander naar RAA Louviéroise, waar hij tot 1989 speelde.  Ten slotte speelde hij nog drie seizoenen voor KFC Avenir Lembeek en één seizoen voor Sporting Ternat. In 1993 stopte hij definitief met zijn loopbaan als voetballer.
(bron: Wikipedia)

Dames IJzendijke

Van Poucke werd in 2012 trainer van de voetbalsters van IJzendijke. In zijn tweede seizoen promoveerde hij met het team naar de Eerste klasse. In april 2014 stapte hij op bij de club.