Camera's moeten vrachtverkeer in beeld brengen

Camera's moeten vrachtverkeer in beeld brengen
Camera's moeten vrachtverkeer in beeld brengen © OZ

MIDDELBURG - — Weginspecteur Wilco (@WIS_Wilco)
">

Sloeweg

De camera’s hangen onder meer op de brug bij Tholen, de brug bij Sint Philipsland, de Zeelandbrug, de Sloeweg en op verschillende plekken op de grens met België.

Zeeuwse havens

Het onderzoek moet inzicht geven waar vrachtwagens vandaan komen, waar ze naar toe rijden en hoe ze rijden, bijvoorbeeld van en naar de Zeeuwse havens. Dat is volgens de provincie nuttige informatie met het oog op het toekomstige verkeersbeleid. 
© OZ

Aanpassingen

Het (vracht)verkeer in Zeeland wordt elke vier jaar gemeten. Het laatste onderzoek vond plaats in 2012. De afgelopen vier jaar is er flink geïnvesteerd in het wegennet. Denk bijvoorbeeld aan de verdubbeling van de Sloeweg. Aanpassingen in het wegennet kunnen ertoe leiden dat de verkeersstromen anders gaan lopen en dat vrachtwagens andere routes kiezen. Het is daarom van belang om opnieuw metingen te verrichten.

Anoniem

De camera’s meten al het verkeer: vrachtwagens, personenauto's en andere voertuigen. De gegevens van de camera's worden anoniem verwerkt, zodat de beelden niet te herleiden zijn naar voertuigen en personen. De gegevens worden dan ook niet gebruikt om snelheidsboetes uit te delen.