Tien boetes voor telefoongebruik achter stuur

Tien boetes voor telefoongebruik achter stuur
Tien boetes voor telefoongebruik achter stuur © OZ
Stopbord op politie-auto
Stopbord op politie-auto © OZ

Afleiding

MIDDELBURG - De controle was gericht op afleiding in het verkeer, waarmee dus vooral ook spelen met je telefoon of niet-handsfree bellen bedoeld wordt. Tien agenten reden van 09.00 uur tot 15.00 uur rond door Zeeland om hierop te letten. Dat deden ze zowel in opvallende als in niet-opvallende politieauto's.

Campagne

De controle werd gehouden vanwege de campagne: Onderweg ben ik Offline. Die campagne is gericht is op het niet gebruiken van telefoon tijdens het rijden. Volgens de politie veroorzaakt telefoongebruik ongelukken omdat je afgeleid wordt, bijvoorbeeld omdat je wil reageren op de berichtjes die binnenkomen op je telefoon. De kans op een ongeluk wordt daardoor volgens de politie minstens 25 keer groter.

Andere vergrijpen

Tijdens de controle werd ook op andere zaken gelet. Er werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor andere vergrijpen. Er werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het niet markeren van uitstekende lading.