Lara (9): Hiervan ga ik tarte tatin maken! (video)

Lara (9): Hiervan ga ik tarte tatin maken! (video)
Lara (9): Hiervan ga ik tarte tatin maken! (video) © OZ
Dorpsboomgaard Yerseke
YERESEKE - Trots
Één van de kinderen die dit voorjaar een boom plantte is de 9-jarige Lara Slager. Trots staat ze naar haar boom te kijken. Het is een bijenboom waar bijen nectar kunnen halen om honing te maken. 

Appels

Maar er staan in de boomgaard ook appelbomen en Lara weet al precies wat ze er over een aantal jaar, als de boom volgroeid is, mee gaat doen. "Van die appels ga ik tarte tatin maken. Dat is Frans en het is een omgekeerde appeltaart." Op de vraag of die lekker is verschijnt eerst de breedste glimlach die je, je kunt voorstellen en dan volgt: "Jaa, super lekker en ik kan het zelf maken!"
Lara gaat van de appel tarte tatin maken
Lara gaat van de appel tarte tatin maken © OZ
ITEM Boomgaard Yerseke
Sociale contacten
De boomgaard moet naast de ongetwijfeld heerlijke tarte tatins van Lara ook nog dienen voor iets anders, namelijk voor het ontwikkelen van sociale contacten. Het is de bedoeling dat inwoners van Yerseke samen de boomgaard gaan onderhouden.

Vruchten

Begin dit jaar werd het opgestart door de gemeente Reimerswaal en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Maar nu is het aan de kinderen en volwassenen van Yerseke om over een paar jaar letterlijk de vruchten van de boomgaard te kunnen plukken.
Joshua laat de boomgaard zijn gang gaan
Joshua laat de boomgaard zijn gang gaan © OZ
'Natuur gaat z'n gang'
Zo'n sociaal project is leuk maar het onderhouden van al die bomen ziet niet iedereen zitten. De 10-jarige Joshua Waverijn bijvoorbeeld vond het leuk om zijn notenboom te planten maar dat is dan ook dat. "Nee ik ga de boom verder niet onderhouden de natuur gaat wel z'n gang. Maar ik denk wel dat ik met mijn vrienden hier nog vaker ga komen. Misschien gaan we nog een keertje picknicken."