EK Freestyle Windsurfen van start op Brouwersdam (video)

EK Freestyle Windsurfen van start op Brouwersdam (video)
EK Freestyle Windsurfen van start op Brouwersdam (video) © OZ

BROUWERSDAM - — Martijn v.d. Werff (@martijnwerff)
">

Blessure

De wedstrijd in Zeeland is de laatste van de in totaal zes races om het Europees Kampioenschap. Rick Jendrush uit Scharendijke stond er eigenlijk het beste voor, maar hij raakte bij een wedstrijd in Duitsland geblesseerd aan zijn schouder. Daardoor staan er nog maar twee Zeeuwen op het water deze week: Davy Scheffers uit Zierikzee en Tim Ruyssenaars uit Bruinisse. 

Organisatie

Hoewel het voor Jendrush dit weekend een thuiswedstrijd zou zijn, staat hij niet helemaal werkloos langs de kant. Hij is achter de schermen van de wedstrijd druk bezig waar hij hand- en spandiensten verricht.
start EK windsurfen
Promotie 
Het is volgens de Scharendijkenaar belangrijk dat het EK in Zeeland plaatsvindt. Niet alleen voor de promotie van het windsurfen zelf, maar ook voor de watersport in het algemeen. Maar ook om andere windsurfers te laten zien dat Zeeland een geschikte plaats is voor surfen.
Herkansing 
Hij hoopt dat er volgend jaar ook weer een race om het Europees Kampioenschap in Zeeland wordt gehouden. Al is het alleen maar, omdat hij dan ook mee kan doen op zijn thuiswater; het Grevelingenmeer.
Kampioenschap 
Het EK duurt nog tot en met zondag en dan is ook bekend wie zich het komend jaar Europees Kampioen mag noemen. Bezoekers kunnen vanaf de kant de wedstrijd volgen met live-commentaar.