Valse melder De Rede is leerling van de school

Valse melder De Rede is leerling van de school
Valse melder De Rede is leerling van de school © Omroep Zeeland / HV Zeeland
© Mark van Leijden / Omroep Zeeland

Veel politie op de been

TERNEUZEN - Na de melding volgde een grote actie van de politie in en bij de school. Agenten kamden de school volledig uit, maar vonden uiteindelijk niemand met een wapen. 
Lees ook: - Geen verdachte met vuurwapen Terneuzen, leerlingen naar huis

Scholier van De Rede


Het onderzoek naar de valse melding leidde de politie naar de jongen. Hij heeft donderdagmorgen op het politiebureau, in bijzijn van zijn ouders, een volledige betekenis afgelegd. Onder meer werd de jongen tijdens zijn verhoor geconfronteerd met de opname van zijn valse melding.
Politiewoordvoerder Alwin Don over de betekenis van de jongen: 
ITEM Politie De Rede
Meer verdachten 
Uit privacyoverwegingen laat de politie alleen weten dat het om een leerling van de school gaat. Ook wil de politie nog niets zeggen over de achtergrond van de melding. De jongen is na zijn bekentenis naar huis gestuurd. De politie laat weten nog meer verdachten op het oog te hebben, dat zouden mede-scholieren zijn. 
Reactie school
De school in Terneuzen laat in een email aan alle ouders weten na te denken over passende maatregelen voor de jongen: 
"De politie heeft ons zojuist laten weten dat het politieonderzoek geleid heeft naar een leerling van De Rede. De leerling in kwestie heeft vanmorgen een volledige bekentenis afgelegd op het politiebureau in Terneuzen. We betreuren het incident ten zeerste. Op dit moment beraden wij ons op passende maatregelen. Op De Rede staat de zorg en de veiligheid van de leerlingen centraal, nu en ook in de toekomst. We zullen dit incident met alle betrokken partijen evalueren en bekijken of er verbeterpunten aan het licht komen."