Zeeland wordt wakker: Referendum, Verklikkerstrand

Zeeland wordt wakker: Referendum, Verklikkerstrand
Zeeland wordt wakker: Referendum, Verklikkerstrand © oz
Initiatiefnemers volksraadpleging
Initiatiefnemers volksraadpleging © OZ

Referendum over kerncentrale

OOST-SOUBURG - Een volksraadpleging over steun aan de kerncentrale. Voor het eerst probeert een groepje verontruste Zeeuwen de politiek zo ver te krijgen om een referendum te houden.
Geld FIOD
Geld FIOD © FIOD

Twee miljoen

De belastingdienst heeft in het dak van een ambulance 2 miljoen euro gevonden. De ambulance stond in de haven van Vlissingen klaar om verscheept te worden naar Suriname. Een 44-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht het geld te willen witwassen.
Winnaar Leerkracht van de Nacht 2016
Winnaar Leerkracht van de Nacht 2016 © Heiko Strietman / OZ

Nacht van de leerkracht

In Vlissingen is donderdagavond de derde editie van de leerkracht van de nacht gehouden en Judith Kapel-Franke is verkozen tot Leerkracht van de Nacht.
© Omroep Zeeland

Toezichthouder

Een toezichthouder van de gemeente Schouwen-Duiveland gaat bij de Verklikkerplaat wandelaars waarschuwen voor de gevaar. Het gebeurt regelmatig dat bij hoog water wandelaars op de plaat komen vast te zitten.
Hert
Hert © Hans Huvers

Weer

Vanuit het oosten trekken er vandaag wolkenvelden over de provincie, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Af en toe komt de zon er doorheen en met een matige tot soms vrij krachtige noordoostenwind wordt het vanmiddag 15 graden.