Angst voor nog meer tegenvallers bij Waterdunen

Angst voor nog meer tegenvallers bij Waterdunen
Angst voor nog meer tegenvallers bij Waterdunen © Omroep Zeeland / Pieter de Bruijne
© OZ
MIDDELBURG - Tekorten
De partijen in Provinciale Staten moeten instemmen met een versobering van het plan, terwijl daarnaast 3,7 miljoen euro van de provincie nodig is om tekorten te dekken. Partijen vrezen dat er straks meer tekorten zijn op het project Waterdunen.

Open eindjes
Die extra kosten vloeien voort uit het beheer van Waterdunen. Als de aanleg van het project over twee jaar klaar is, is voor het beheer 1,3 miljoen euro nodig. Partijen zijn bang dat de provincie daar in haar eentje voor opdraait. Vanwege die onduidelijkheid en het tekort van 3,7 miljoen euro, vroeg coalitiepartij SGP zich af of de provincie Waterdunen nog wel onder controle heeft. Andere partijen oordeelden dat er "nog teveel open eindjes zijn."
Statenlid Harold van de Velde (SGP) over 'in control' van de provincie:
ITEM Commissie Ruimte 1

— Harold van de Velde (@haroldvdvelde)
">
Kustversterkingsproject
Waterdunen is een kustversterkingsproject bij Breskens waarbij ook meteen een nieuw natuurgebied wordt aangelegd. Daarnaast komen er vakantiewoningen, een duincamping en een hotel. Het gaat om een gebied van 350 hectare. Alles bij elkaar kost het project 200 miljoen euro.
Overleg Waterdunen
Overleg Waterdunen © Omroep Zeeland

Gemeente Sluis

Veel vragen zijn er bij fracties over het bedrag dat de gemeente Sluis uiteindelijk bijdraagt aan Waterdunen. "Het kan niet zo zijn dat de provincie nu voor de tekorten opdraait, en dat de gemeente Sluis straks de toeristenbelasting opstrijkt", klonk het in de statencommissie Ruimte.
Volgens dagelijks provinciebestuur Ben de Reu is het jammer dat er in het verleden geen goede afspraken met de gemeente Sluis zijn gemaakt: 
ITEM Commissie Ruimte 2

— Ariane Lafort (@Ariane66)
">