'Brabant heeft niets te zeggen over Bredabus'

'Brabant heeft niets te zeggen over Bredabus'
'Brabant heeft niets te zeggen over Bredabus' © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Onrust

MIDDELBURG - De laatste tijd zijn er berichten dat de provincie Noord-Brabant de Bredabus zou willen schrappen. Ook zouden de tarieven fors stijgen. Het CDA, D66 en ZeelandLokaal vroegen de gedeputeerde om zich in te zetten voor het behoud van Lijn 19, zoals de Bredabus officieel heet. De bus is belangrijk voor studenten, forensen, mensen die naar het ziekenhuis in Breda moeten en het winkelend publiek.

Brabant heeft niks te zeggen

Gedeputeerde Van der Maas antwoordde dat de provincie Noord-Brabant niets heeft te zeggen over de Bredabus: "Lijn 19 valt onder de afspraken die de provincie Zeeland met Connexxion heeft gemaakt. Die gelden in principe tot 2024. Als wij willen dat de bus blijft rijden, dan blijft hij rijden."

— Peter de Kraker (@KrakPee)
">
Treinverbinding
Wel gaf hij aan dat er na december 2017 opnieuw gekeken wordt naar de Bredabus, die tussen Hulst, Antwerpen en Breda rijdt. Aanleiding daarvoor is dat er mogelijk een nieuwe treinverbinding tussen Breda en Antwerpen komt. Van der Maas: "Bij nieuwe ontwikkelingen rond het openbaar vervoer kijken we altijd of buslijnen nog nodig zijn."
Tarieven omhoog
Wel bestaat de kans dat de tarieven voor de bus een stuk hoger worden. Volgens Van der Maas gaat het dan alleen over de papieren kaartjes. Voor mensen die met een ov-chipkaart rijden, verandert er volgens Van der Maas niets. Ongerustheid is volgens hem niet nodig.