Stapje dichterbij: Inwoners en bedrijven beginnen zonnepark Schoondijke

Stapje dichterbij: Inwoners en bedrijven beginnen zonnepark Schoondijke
Stapje dichterbij: Inwoners en bedrijven beginnen zonnepark Schoondijke © Omroep Zeeland
© OZ

Groede

SCHOONDIJKE - In de Grote Kerk van Groede zijn vrijdagavond de plannen gepresenteerd van het zonnepark, dat in zijn geheel op het dak van een bedrijf in Schoondijke wordt geplaatst. Tientallen inwoners doen mee aan het project, dat ook door bedrijven uit de omgeving wordt ondersteund. Het zonnepark is een initiatief van stichting Duurzaam Groede.

Postcoderoos

Dankzij gunstige belastingvoordelen en regels uit het energieakkoord, is het voor particulieren en bedrijven mogelijk om samen op te trekken. Via de zogenoemde postcoderoos, mogen bedrijven en inwoners in en rondom de plek waar een zonnepark staat investeren in de opwekking van groene stroom. Dat kan alleen als de mensen wonen in een postcodegebied dat direct aansluit op het postcodegebied van het zonnepark.
Korting op energierekening
Volgens Adrie Neuféglise van Duurzaam Groede levert een investering in het zonnepark dankzij belastingvoordelen zo'n zes procent rendement op. Alle deelnemers doen mee voor vijftien jaar. Het zonnepark moet in december de eerste groene stroom opwekken.