Zeeland zit te springen om technische meiden (video)

Zeeland zit te springen om technische meiden (video)
Zeeland zit te springen om technische meiden (video) © OZ
Meisjes techniek internet 1

Cijfers

TERNEUZEN - Het aantal meiden dat voor techniek kiest neemt de laatste jaren wel toe. Uit cijfers van het Huis van de Techniek Zeeland blijkt dat vorig schooljaar in onze provincie 22 procent van de techniekstudenten vrouwelijk was, vijf jaar eerder was dat nog 17 procent. Toch blijft de achterstand met de rest van het land groot, landelijk was vorig schooljaar 30 procent van de techniekstudenten vrouwelijk. 

Achterstand op alle soorten

In onderstaande grafiek wordt duidelijk dat Zeeland achterstand heeft bij alle soorten onderwijs. Maar vooral op het vmbo en het mbo is het verschil met de rest van het land erg groot. 

Tijdschrift

Dat Zeeland achterloopt als het gaat om vrouwen in de techniek is extra schrijnend als je bedenkt dat juist in deze provincie technisch personeel hard nodig is. Een probleem dat volgens Dick Schipper binnen nu en een paar jaar op ons afkomt. Het Huis van de Techniek probeert de Zeeuwse meiden in actie te krijgen. Twee keer per jaar geven ze het tijdschrift Girls Future uit op scholen om meiden te stimuleren voor techniek te kiezen. 
Meisjes techniek internet 2

Overleg

Tijdens een participantenoverleg in Terneuzen komen donderdagmiddag vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid samen om te praten over de toekomst van de technische sector in Zeeland. Daar zal het onder andere gaan over het lage aantal meiden dat in Zeeland voor techniek kiest. 
© OZ