Middelburg betaalt mee aan technische universiteit

Provinciehuis - archieffoto
Provinciehuis - archieffoto © OZ
MIDDELBURG - 45 miljoen
Er is 45 miljoen euro nodig voor de nieuwe universiteit. De provincie wil tien miljoen euro voor haar rekening nemen. De rijksoverheid wordt gevraagd om een bijdrage van 20 miljoen euro. De rest moet betaald worden door het bedrijfsleven, gemeenten en bestaande onderwijsinstellingen.

Lees ook:
 Technische universiteit kost Zeeland 45 miljoen euro

Gat in de lucht
De gemeente Middelburg komt nu als eerste over de brug. Van der Maas: "Ik sprong een gat in de lucht toen de burgemeester me belde dat Middelburg twee miljoen meebetaalt."

© Omroep Zeeland
Brede steun
De plannen voor een tweede universiteit kunnen op brede politieke steun rekenen. Alle partijen in Provinciale Staten zijn voor. Wel vragen ze zich af of het plan niet te ambitieus is en of de financiering niet te veel afhankelijk is van de rijksoverheid.
Bedrijfsleven moet meedoen
Van der Maas: "We zitten nu op 12 miljoen euro. Het wachten is nu ook op het bedrijfsleven. Als bedrijven niet over de brug komen, hebben we een probleem." Volgens Van der Maas is het bedrijfsleven van het begin af aan betrokken bij de plannen en ze zijn zeer content met de voorstellen die er nu liggen
Jongeren
Het technische university college is bedoeld om het Zeeuwse bedrijfsleven aan goed opgeleide mensen te helpen. Ook helpt het om jongeren in Zeeland te houden voor hun opleiding en hun baan.