Provincie gaat meer geld vragen voor diensten

Bedrijven en burgers moeten vanaf 2018 meer gaan betalen voor diensten die de provincie levert. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verstrekken van vergunningen of veiligheidscontroles. Uit onderzoek is gebleken dat Zeeland daarvoor lagere tarieven hanteert dan andere provincies. Dat wil het dagelijks provinciebestuur rechttrekken.

Provincie wil tarieven verhogen (foto: Omroep Zeeland)

Met de nieuwe tarieven verwacht de provincie volgend jaar 118.000 euro aan extra inkomsten binnen te krijgen. Vanaf 2020 zouden die extra inkomsten moeten oplopen tot 315.000 euro.

Krap bij kas

De Provincie Zeeland zit al geruime tijd krap bij kas. De provincie krijgt van de Rijksoverheid nog steeds tien miljoen euro minder per jaar vanwege dividendinkomsten van Delta. Maar die inkomsten zijn al sinds 2014 opgedroogd.

Zeeland protesteert daar nog steeds tegen. De Rijksoverheid heeft de provincie geadviseerd om zelf voor nieuwe inkomsten te zorgen, bijvoorbeeld via de wegenbelasting. Maar dat vindt het provinciebestuur niet wenselijk. Het verhogen van de tarieven voor diensten aan burgers en bedrijven vindt de provincie wel acceptabel.

Op 15 december nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de verhoging van de tarieven.

Meer over dit onderwerp:
provincie tarieven leges
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws