Provincie onderzoekt toeristentoeslag boot

Provincie onderzoekt toeristentoeslag boot
Provincie onderzoekt toeristentoeslag boot © Omroep Zeeland / Ria Mes
© Pieter de Bruijne

Een euro extra

MIDDELBURG - Volgens de SGP levert het ieder jaar 400.000 euro op als toeristen een euro extra moeten betalen voor een overtocht. Statenlid Kees van den Berge denkt niet dat het toeristen afschrikt. "Als ik met mijn vrouw van Burgh-Haamstede naar Vlissingen fiets om met de boot naar Breskens te varen, keren we echt niet om als we een euro extra moeten betalen." 
Paard en wagen
Ook VVD-Statenlid Hans van Geesbergen wil een tariefsverhoging voor toeristen: "Een rondje met paard en wagen door Zierikzee kost vijf euro en dat doen toeristen ook massaal. Dan kunnen ze ook wel wat meer betalen voor een overtocht met het fietsvoetveer."

Te duur

D66 kwam eerder al met het voorstel voor een hoger toeristentarief. Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas sluit zo'n hoger tarief niet op voorhand uit. Wel waarschuwt hij ervoor dat toeristen kunnen afhaken als de kaartjes te duur worden. Juist het aantal toeristen dat gebruik maakt van de veerboot daalt de laatste jaren.
© OZ
Aantrekkelijker
Daarom ziet Van der Maas meer in plannen om de veerdienst aantrekkelijker te maken. Bij de veerterminals zouden speelplaatsen voor kinderen en horeca kunnen komen. Ook aan boord moet het mogelijk worden om iets lekkers te kopen. Ook wil de gedeputeerde dat een overtocht van Vlissingen naar Breskens en terug moet worden opgenomen in complete dagarrangementen voor toeristen.
2024 
De provincie wil in 2024 gaan varen met een nieuwe veerboot. Die moet plaats bieden aan 299 reizigers en gaat een keer per uur varen. Die nieuwe dienstregeling moet al in 2019 ingaan met de huidige swaths.