OM vermoedt dat verdachte moord Oostburg getuigen intimideert

Een van de verdachten van de moord op een man uit Oostburg probeert getuigen in de zaak te intimideren. Dat vermoedt het Openbaar Ministerie. De mannen die verdacht worden van de moord in Oostburg op 3 maart 2017 moeten zich begin februari voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden.

De rechtbank in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Volgens de getuige had hij te horen gekregen dat de verdachte 'niet blij' was met zijn verklaring. Ook is er een telefoon gevonden in de cel van de verdachte, terwijl hij die niet mocht hebben. De telefoon wordt nu onderzocht. Dat bleek vandaag tijdens de laatste pro-formazitting in de zaak. De verdachten waren daarbij niet aanwezig.

Doodgeschoten in het café

Begin maart werd een 24-jarige man uit Oostburg doodgeschoten in het café De Drie Musketiers in zijn woonplaats. De zaak begon met vijf verdachten, maar een van de zaken is geseponeerd en komt dus niet meer voor de rechter. Een tweede verdachte is minderjarig en moet voor de jeugdrechter verschijnen. Op 5 februari verschijnen daarom drie verdachten voor de meervoudige kamer.

Het onderzoek in de zaak is bijna klaar. Er zijn deze maand en begin volgende maand nog enkele getuigen verhoren. De drie verdachten van vandaag worden verdacht van moord in vereniging. Een van de mannen wordt ook verdacht van verboden wapenbezit.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oostburg moord De Drie Musketiers
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws