'Bredere N59 leidt tot nieuwe knelpunten'

'Bredere N59 leidt tot nieuwe knelpunten'
'Bredere N59 leidt tot nieuwe knelpunten' © HVZ
N59
N59 © Omroep Zeeland

Campagne

MIDDELBURG - De PvdA is verontrust over de alsmaar luider wordende roep om een verbreding van de N59. De gemeenten Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en de provincies Zeeland en Zuid-Holland startten gisteren een campagne om deze wens onder de aandacht te brengen van de Tweede Kamer. Volgende week is daarover ook een overleg met het kabinet.

Geen snelweg

De sociaal-democraten wijzen erop dat het doorgaande verkeer vanuit Rotterdam richting het zuiden zoveel mogelijk om Zeeland heen moet rijden via de A4. Tot dusver is ook het provinciebestuur altijd van mening geweest, dat de Midden-Zeeland-route geen snelweg mag worden met een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Niet voor niets heeft Zeeland meebetaald aan de aanleg van de A4.

Nieuwe knelpunten

De PvdA ondersteunt wel de pogingen om de N59 veiliger te maken en de pogingen om te komen tot een betere doorstroming. Maar ''een verdubbeling van de N59 op bijvoorbeeld Overflakkee zal onvermijdelijk leiden tot nieuwe knelpunten op Schouwen-Duiveland en een roep om verbreding van de weg aldaar. Op langere termijn resteert dan de Zeelandbrug als het ultieme knelpunt'', aldus de PvdA. De fractie wil van het dagelijks provinciebestuur duidelijkheid over de bedoelingen met de N59.