Sandra Roelofs in parlement Georgië (video)

Sandra Roelofs in parlement Georgië (video)
Sandra Roelofs in parlement Georgië (video) © OZ
Sandra Roelofs gaat Georgisch parlement in

Tweede plek

OOST-SOUBURG - Roelofs staat op plek twee op de lijst van oppositiepartij Verenigde Nationale Beweging. In het Georgische parlement zijn 150 zetels te verdelen. Van deze zetels worden er 77 verdeeld via het stelsel van evenredige vertegenwoordiging. De rest via een districtenstelsel. De regeringspartij Georgische Droom van premier Kwirikasjvili kreeg bijna de helft van de getelde stemmen.

Stemfraude en geweld

De verkiezingen zijn niet vlekkeloos verlopen. Sandra Roelofs schrijft op haar Facebookpagina dat er stemfraude zou zijn gepleegd. Ook spreekt ze haar zorgen uit over intimidatie en geweld tegen burgers, politici en journalisten.
Sandra Roelofs in Middelburg
Sandra Roelofs in Middelburg © OZ
Ambities
Ruim een maand geleden was Roelofs nog op bezoek in Zeeland en sprak ze openhartig over haar stap om de politiek in te gaan. "Persoonlijk liggen mijn ambities niet in de politiek en daar hebben ze ook nooit gelegen. Dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken. Maar ik vind dat ik iets moet betekenen voor het land. Het afgelopen jaar heb ik veel nagedacht. Volgens mij zit Georgië in een impasse. Daar moet iets aan veranderen, anders zijn we straks terug bij af."