Julio Melio doet alles op één gitaar

Julio Melio doet alles op één gitaar
Julio Melio doet alles op één gitaar © OZ

Tegelijkertijd

HEINKENSZAND - Tegelijkertijd
Zeg je Julio Melio, dan zeg je fingerstyle. Maar wat is dat nou precies? Julio: "Fingerstyle is een manier om gitaar te spelen waarbij je de bas, de melodie en de akkoorden tegelijkertijd doet. ik speel op de EP ook een cover van de band Dream Theater. Alle partijen probeer ik op één gitaar te doen." 

Idool

Zijn grote idool is Tommy Emmanuel. De Australiër is wereldberoemd geworden met zijn fingersyle techniek. Julio: "Toen ik hem hoorde dacht ik: dat wil ik ook. Ik ben veel nummers van hem gaan spelen voordat ik eigen nummers ben gaan schrijven. Toevallig heb ik hem vorige week ontmoet tijdens een workshop in Amsterdam en een concert in Rotterdam. Samen met een bevriende gitariste hebben we met z'n drieën backstage nog een nummer gejamd." 
ITEM Julio Melio

Totaal anders

Totaal anders
Eén van de nummers heet New Beginning. In zekere zin geldt dat ook voor Julio: "Na de cd Almost On The Road had ik alweer heel wat nieuwe nummers geschreven die eigenlijk weer totaal anders waren dan op de cd te horen is. Ik heb de drie beste uitgezocht en daar heb ik een EP van gemaakt. De titel is Verano, het Spaanse woord voor zomer, omdat de muziek afgelopen zomer is opgenomen." 
De EP Verano van Julio Melio is vanaf maandag verkrijgbaar via de bekende downloadplatforms.