Taakstraf voor veroorzaker ongeluk N62

Bij het ongeluk op de N62 kwamen twee mensen om het leven
Bij het ongeluk op de N62 kwamen twee mensen om het leven © Omroep Zeeland

Taakstraf

MIDDELBURG - Rechtbank acht bewezen dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt en rekent dat de man zwaar aan. "Van een beroepschauffeur mag extra voorzichtigheid worden verwacht!", zei de rechter. Maar er is ook rekening gehouden met het feit dat de man een blanco strafblad had en dat hij al is gestraft door de invordering van zijn rijbewijs. Hij heeft daardoor zijn bedrijf moeten sluiten.
Te hard
De Poolse vrachtwagenchauffeur heeft zich op de N62 niet aan de juiste snelheid gehouden. Hij reed namelijk 88 kilometer per uur. Vervolgens klapte hij achterop de auto van een echtpaar van 84 en 85 jaar. Om onduidelijke redenen reden zij langzaam over de rechter weghelft. Na de klap vloog hun auto direct in brand.

Te laat geremd

Tijdens de eerdere zitting zei de officier van justitie dat de vrachtwagenchauffeur 12 seconden de tijd had gehad om de auto te zien en daarop te anticiperen. Maar dat heeft hij niet gedaan. Uit onderzoek blijkt dat hij pas begon met remmen op het moment dat hij de auto van het echtpaar raakte. 80 meter verder kwamen de voertuigen pas tot stilstand.