Zeeland wordt wakker: bacterie, beauty en bezuinigingen

Zeeland wordt wakker: bacterie, beauty en bezuinigingen
Zeeland wordt wakker: bacterie, beauty en bezuinigingen © OZ
Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut in Vlissingen
Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut in Vlissingen © OZ

MRSA-bacterie

OOST-SOUBURG - Een medewerker van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut is besmet de resistente MRSA-bacterie. Alle patiënten die in contact zijn geweest met de medewerker krijgen een brief met het verzoek om zich te laten controleren. De locaties van het ZRTI in Vlissingen en Roosendaal zijn beiden ontsmet na het ontdekken van de bacterie.
© Fons de Brouwer / Omroep Zeeland Flickr

Mooiste Natuurgebied van Nederland

Het Nationaal Park Oosterschelde is genomineerd voor de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland. Pieter van Vollenhoven maakte dat in het televisieprogramma De Wereld Draait Door bekend. Het Nationaal Park Oosterschelde werd samen met twaalf andere natuurgebieden geselecteerd door een vakjury.
Museum de Bevelanden vreest sluiting
Museum de Bevelanden vreest sluiting © OZ

Museum dicht?

Het bestuur van Historisch Museum de Bevelanden in Goes zegt dat het museum gaat sluiten als de voorgestelde bezuinigingen doorgaan. Volgens voorzitter Toine Wevers van het museumbestuur is het niet meer te doen om met nog minder geld een fatsoenlijk museum open te houden.
Weerfoto
Weerfoto © Kim Bruggeman, Westkapelle
Foto: Kim Bruggeman, Westkapelle
Het weer
Tijdens de eerste ochtenduren hangt op een aantal plaatsen mist. Na de ochtendspits is de mist verdwenen en de rest van de dag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft tot de avond droog en het wordt maximaal 14 graden. De noordoostenwind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 3.