Peter Slager vloekt en zingt in het Zeeuws (video)

Peter Slager vloekt en zingt in het Zeeuws (video)
Peter Slager vloekt en zingt in het Zeeuws (video)
Slager Slik

Solo-album

MIDDELBURG - Slager is het tweede bandlid dat een solo uitstapje maakt. Zanger Paskal Jakobsen ging dit jaar het theater in met door zichzelf samengestelde liedjes. Voor 'Slik' heeft Peter Slager 12 liedjes opgenomen, waaronder een aantal covers.

Teksten

De teksten gaan over zijn jeugd in Dreischor en over zijn gevoelens ten opzichte van Zeeland in het algemeen. Hij wordt bijgestaan door onder andere Broeder Dieleman en Anneke van Giersbergen. De plaat is opgenomen in Frankrijk met voormalig BLØF producer Ronald Vanhuffel. Slager bespeelt vrijwel alle instrumenten zelf.
© oz

Dromerig en somber

Het risico om als zanger vergeleken te worden met Jakobsen neemt Slager voor lief. "Ik hoop dat mensen verder kijken dan naar het technische aspect alleen. Dat ze mijn manier van zingen op een andere manier aanvoelen." De liedjes op 'Slik' klinken hier en daar dromerig en af en toe een tikkeltje somber.

Presentatie

Het is niet de bedoeling om veel exemplaren te verkopen of uitgebreid op tournee te gaan: "Ik heb hem gemaakt omdat ik hem graag wilde maken." Op 24 november wordt 'Slik' gepresenteerd in de Spot in Middelburg.