Politie test winkeliers met inbrekers (video)

Politie test winkeliers met inbrekers (video)
Politie test winkeliers met inbrekers (video) © OZ
nep-winkeldiefstal

Groepsapp

GOES - De actie maakt onderdeel uit van een langer lopend project waarin ondernemers samen met de politie een groepsapp hebben waarin ze diefstallen en verdachte situaties kunnen doorgeven.
260 deelnemers
Met de drukke feestmaanden voor de deur, die onder winkeldieven ook populair zijn, wilde de politie de winkeliers weer alert maken op diefstal. Voordat de proef startte kregen de ruim 260 app-deelnemers  te horen dat er nepdieven actief zouden zijn. De bedoeling was dat de nepdieven snel na de eerste diefstallen opgemerkt zouden werden en ondernemers elkaar zouden gaan waarschuwen.

Vijf keer raak

Toen de nepdieven bij vier winkels met succes hadden toegeslagen, besloot de politie de ondernemers met hints en kleine signalementen te alarmeren. Toen er bij een vijfde winkel ook met succes een aantal spullen waren meegenomen, begonnen de tips van ondernemers binnen te komen.
Politie zet winkeldieven in
Politie zet winkeldieven in © OZ
'Succes'
Een kleine drie kwartier na de start van de proef, konden de nep-dieven op heterdaad betrapt worden in een modewinkel op de Markt in Goes. Joanne Kodde, die de proef vanmiddag leidde spreekt ondanks door het uitblijven van waarschuwingen en tips via de app van een succes.

Tips voor de gedupeerden


De ondernemers die goed hadden opgelet en goede signalementen gaven, krijgen van de politie taart. Bij de gedupeerde winkeliers is de politie ook langs geweest, met tips hoe een diefstal voorkomen kan worden. Om de ondernemers nog beter klaar te stomen voor de feestmaanden organiseert de gemeente Goes nog twee informatie-avonden voor winkeliers met tips om diefstal te voorkomen.