Roze 50 plussers winnen Zeeuwse Parel

© Omroep Zeeland

Verbinden

MIDDELBURG - De Zeeuwse Parel is een initiatief van het LHBT-netwerk Zeeland die organisaties en mensen met elkaar wil verbinden die zich bezighouden met LHBT's in Zeeland (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders). 

Uitdaging

Het netwerk wil behalve organisaties met elkaar verbinden ook voorlichting geven aan scholen en verenigingen. Stefano La Heijne van het netwerk vindt het nog wel een uitdaging om de groepen mensen te bereiken die negatief over homoseksualiteit denken. 

Negatief

Hij put daarentegen wel hoop uit een filmpje van Omroep Zeeland van een aantal jaar geleden over Coming Out Day: "Daar zie je nog dat er negatief en onbegripvol wordt gedacht en gepraat over homo's, en dat is nu stukken beter."
© Omroep Zeeland

Vertrouwen

Wim Klasen en Lammert Veenhuizen van Roze 50 plus vinden het fantastisch dat ze gewonnen hebben. Het winnen van de Zeeuwse Parel geeft hen het vertrouwen dat ze op de goede weg zitten en dat ze daarin gesteund worden door andere organisaties.

Ongeloof

Zij hopen dat de prijs deuren opent naar andere verzorgingshuizen om homoseksualiteit onder ouderen bespreekbaar te maken. Volgens Klasen en Veenhuizen willen veel verzorgingshuizen niet geloven dat het probleem bij hun ook speelt. Vooral reformatorische tehuizen willen het niet geloven volgens het tweetal. 

Boerin Bertie

De Roze 50 plussers is een kleinschalige organisatie met in totaal acht ambassadeurs. Een van die ambassadeurs in boerin Bertie. 

Vervolg

Als het aan La Heijne ligt komt er zeker een vervolg op deze avond om organisaties die zich bezighouden met de acceptatie van LHBT-ers in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken.