De laatste koers van Johnny Hoogerland (video)

De laatste koers van Johnny Hoogerland (video)
De laatste koers van Johnny Hoogerland (video) © OZ
Sluitingsprijs-Hoogerland-ZNO161011NM
Afzien
Hoogerland eindigde zijn laatste koers in het profpeloton op een 21e plaats en had tijdens de koers flink afgezien. "Sommige andere renners zeiden dat ik er van moest genieten, maar dat valt niet mee als er 47 kilometer per uur wordt gereden", lacht Hoogerland. "Op dat moment dacht ik: ik ben blij dat ik stop. Maar het was een mooie dag."

— Roompot Vakanties (@Roompot)
">
Meer van zulke renners
Ploegleider Michel Cornelisse, die Hoogerland zowel bij Vacansoleil als bij Roompot mee maakte, vindt dat de renner uit Langeweegje kan terug kijken op een mooie carrière. "Hij heeft misschien niet zoveel gewonnen, maar wielerliefhebbers hebben wel altijd genoten van hem. Johnny was een echte aanvaller. Je kunt veel van Johnny zeggen, maar saai was het nooit", vindt Cornelisse. "Het zou mooi zijn als we meer van zulke renners zouden hebben, want het wielrennen is weleens wat saai met allemaal van die renners die alleen voor hun sprinter rijden."

— Johnny Hoogerland (@zeeuwseleeuw)
">
Zwemmen
Hoogerland eindigde als 21e in zijn laatste koers en ontsnapte ternauwernood aan een grote valpartij. Een echte planning voor zijn eerste dag na zijn wielercarrière heeft hij nog niet echt. "Mijn vriendin Gerda is vrij, dus ik denk dat we samen wat leuks gaan doen. En ik ga een stukje fietsen. Of wil jij kiezen wat we gaan doen?", vraagt Hoogerland aan zijn dochter Saar. "Wil je gaan zwemmen? Je hoort het. We gaan morgen zwemmen."