Vol plannen na een jaar achter tralies (video)

Vol plannen na een jaar achter tralies (video)
Vol plannen na een jaar achter tralies (video) © Omroep Zeeland
1 jaar Torentijd

'Helemaal geen nare man'

MIDDELBURG - Op de vraag of hij zich herkent in het nare beeld dat vaak in films ontstaat van een gevangenisdirecteur, moet hij lachen. "Ik ben helemaal geen nare man", glundert hij. Hij wil vooral bereikbaar zijn voor zijn personeel, maar ook voor gedetineerden. Straffen voor verkeerd gedrag hoort er bij, maar dan legt hij wel aan de veroordeelde uit waarom. Ook wil Van der Geest dat personeel onderling meer met elkaar gaat praten zodat ze meer begrip krijgen voor elkaars werk.

Van jeugd naar volwassenen

Van der Geest maakte de overstap van jeugddetentie naar volwassenendetentie. Het verschil is groot volgens hem. Zo zijn de volwassen gedetineerden rustiger en is het makkelijker communiceren. Ook kenmerkte de jeugddetentie zich volgens Van der Geest door veel incidenten die acute aandacht nodig hebben. "Hier is dat niet en kan ik meer gaan bouwen", legt de directeur uit.
© Omroep Zeeland

Fijn gevoel = betere terugkeer

Nu de nieuwe directeur zijn draai gevonden heeft, kijkt hij ook naar de toekomst. Zo wil hij het gebouw van Torentijd een opfrisbeurt geven. Het gebouw is nu functioneel, maar wel somber. Het feit dat iemand in Torentijd zit is een straf en daar hoeft volgens de directeur geen verdere straf bij te komen van een deprimerend gebouw. Een fijner gevoel voor de gedetineerden zorgt volgens Van der Geest uiteindelijk voor een betere terugkeer naar de samenleving.