Beroepsclowns bang voor horrorclowns (video)

Beroepsclowns bang voor horrorclowns (video)
Beroepsclowns bang voor horrorclowns (video) © OZ
© OZ
TERNEUZEN - Geschminkt op straat
Het clownsduo twijfelt of ze nog wel geschminkt de straat op kunnen vanwege de angst om aangezien te worden voor een horrorclown. "Een clown moet een lach op het gezicht toveren, geen tranen en angst", volgens Rick Klasen die clown Bollo speelt.
Toch het mooiste beroep
De horrorclowns die de afgelopen dagen in Nederland zijn opgedoken beschadigen het imago van clowns die voor plezier en vermaak zorgen voor kinderen vindt het clownsduo. Ondanks de negatieve aandacht vindt het clownsduo het nog wel het mooiste beroep van de wereld. 
horrorclownmeldingen

Eerder bang dan blij

Bij entertainmentbureau Kiddy-Fun uit Krabbendijke merken ze al langere tijd dat niet iedereen zit te wachten op een geschminkte clown. "Tien jaar geleden zijn we gestart met geschminkte clowns, maar ook heel snel weer mee gestopt", zegt Ivo Geernaert. De kinderen bleken eerder bang dan blij te zijn met de volledig geschminkte clowns. 

Aangepast

Daarop heeft het bedrijf het uiterlijk van hun clowns aangepast en de schmink beperkt tot rond de ogen, lippen een klein beetje rouge op de wangen, maar ook dat bleek nog te angstaanjagend bij kinderen. Daarom gaan de clowns nu nog alleen op pad met een apart strikje of jasje en draait het voornamelijk om de trucjes en ballonkunst. 

Altijd vrolijk

Een van die clowns is Wally de Grote uit Axel. Hij is negen jaar om meerdere redenen gestopt met geschminkt op pad te gaan: "Kinderen zouden moeten lachen als ik met ballonnen kom en moeten dan niet gaan huilen." Daarnaast kon hij het mentaal ook niet meer opbrengen om een clown te zijn en zich daarnaar te gedragen: "Als clown moet je altijd lollig en vrolijk zijn, ook als ze je hoedje afpakken of schoppen."

Last van horrorclowns

Collega-clowns van De Grote hebben nu wel last van de horrorclowns die her en der zijn opgedoken. "Kinderen gaan roepen of zijn bang. Ze worden vergeleken met iets dat ze niet zijn."

Zin

Bollo en Birry laten zich vooralsnog niet afschrikken door de vervelende verhalen over de horrorclowns. Hun clownscaravan is al klaargemaakt voor zaterdag.