Zorgvilla moet aanvoelen als thuis (video)

Zorgvilla moet aanvoelen als thuis (video)
Zorgvilla moet aanvoelen als thuis (video) © OZ
Villa Rittenborgh

Onvrede

MIDDELBURG - Het idee voor de zorgvilla ontstond uit onvrede over de zorg. Jacqueline de Winter werkte zelf in de ouderenzorg en vond ze dat ze te weinig aandacht kon geven aan haar cliënten in de reguliere pleegzorg. Met eigen geld en een welwillende bank kreeg ze de villa van de grond en sinds half augustus is zij directeur van haar eigen verpleeghuis. 
DementieDe bedoeling van de zorginstelling is dat het moet lijken op het huis van je oma. Mevrouw Stokla heeft bijvoorbeeld haar hondje meegenomen naar de villa en mevrouw Dijkstra woont er samen met haar man. De altijd vrolijke mevrouw van Hulsbergen vertelt dat haar kinderen deze plek voor haar hebben uitgezocht en dat ze heel fijn woont in haar studio met balkon op de tweede verdieping.
Niet voor iedereen
Villa Rittenborgh is een volledig verzorgd verpleeghuis, all-inclusive vanaf 2.000 euro per maand. Dat maakt Villa Rittenborgh niet voor iedereen toegankelijk. Eigenaar Jacqueline de Winter: "Met enkel AOW is het niet te betalen, maar voor het middenkader, mensen met een pensioen of een eigen huis, is het heel goed te doen."
Zorg van de toekomst?
Is deze kleinschalige zorg dan de zorg van de toekomst? Cobi Traas, directeur van zorggroep Ter Weel in Goes, vindt het een mooi initiatief. Maar Traas benadrukt dat het niet betekent dat de reguliere zorg slecht is.
Villa Rittenborgh Instart 2