Wildkampeerders massaal op de bon geslingerd (video)

Wildkampeerders massaal op de bon geslingerd (video)
Wildkampeerders massaal op de bon geslingerd (video) © Omroep Zeeland
Cijfers wildkamperen

CAO-actie

OOST-SOUBURG - Op Walcheren zijn er meer en grotere controles geweest dan vorig jaar. Dat heeft volgens de politie te maken met de CAO-acties in 2015. In dat jaar heeft de politie minder boetes uitgedeeld uit protest tegen de nieuwe CAO. 
Rust aan de Kust
Dit jaar heeft de politie op Walcheren het project 'Rust aan de Kust' nieuw leven ingeblazen. Tijdens nachtdiensten is er beter gecontroleerd op wildkamperen. Ook zijn er drie grote controles geweest. 
Boetes wildkamperen
Boetes wildkamperen © Omroep Zeeland
Verboden
Het is verboden om na middernacht in een auto of camper te overnachten op een parkeerplaats. Toch doen veel recreanten dat. Een veel gehoorde reden is dat ze geen plekje op een camping meer konden krijgen. Een boete bedraagt 140 euro en negen euro administratiekosten.
Overlast
Recreatieondernemers trokken eerder al aan de bel. Zij zagen het aantal mensen die illegaal overnachten in de Zeeuwse natuur toenemen. Daardoor liepen ze, naar eigen zeggen, inkomsten mis. De politie stoort zich vooral aan de overlast die de wildkampeerders veroorzaken. Zoals het maken van lawaai, achterlaten van rommel en ontlasting en het parkeren in woonwijken.