Belgen zien Zeeuws-Vlaamse woonvoorziening als voorbeeld (video)

Belgen zien Zeeuws-Vlaamse woonvoorziening als voorbeeld (video)
Belgen zien Zeeuws-Vlaamse woonvoorziening als voorbeeld (video) © OZ
opening woonzorglocatie
SAS VAN GENT - Zelfstandig
De woonvoorziening is een initiatief van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Stichting Zeeuwse Gronden. Het gaat om 12 appartementen en een gezamenlijke groepsruimte met kantoor aan het Bolwerk in Sas van Gent. Stichting Zeeuwse Gronden wil dat mensen zelfstandig kunnen wonen en deelnemen aan het sociale leven. Er is wel begeleiding aanwezig.
Vlaanderen
In Vlaanderen zijn inmiddels verschillende soortgelijke projecten opgestart. Dat is ook de reden dat de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin - Jo Vandeurzen - de opening verrichte. "Wij zien dit als het concept van de toekomst en hebben ons laten inspireren door dit soort projecten", zegt Vandeurzen. "Er loopt een aantal pilot-projecten en er zullen er nog meer bijkomen. Soortgelijk als deze in Nederland."
de gezamenlijke huiskamer
de gezamenlijke huiskamer
Veel belangstelling
Wendrina Leegsma woont al sinds de opening in de woonvoorziening. "Mensen dacht eerst dat er misschien een stel gekken kwamen wonen, maar nu merken we dat er veel belangstelling voor ons is", zegt Leegsma. "Er is een boottocht geweest met mensen uit de buurt, en ik zwaai naar steeds meer mensen. Ik heb het prima naar mijn zin hier. Het is een prachtige plek en de begeleiding is ook prima." 
ITEM opening woonzorg locatie