Waterdunen nog steeds open zenuw in Sluis (video)

Waterdunen nog steeds open zenuw in Sluis (video)
Waterdunen nog steeds open zenuw in Sluis (video) © oz
Sluis bijdrage Waterdunen 1

Tekorten

OOSTBURG - Aanleiding van het verzoek van de provincie om bij te dragen is een tekort van 3,7 miljoen op de begroting van het project. Dat tekort moet de provincie uit eigen zak bijpassen. Daarnaast zijn er nog steeds geen afspraken over het beheer van het gebied, wat de provincie mogelijk ook nog op zo'n 1,3 miljoen euro extra komt te staan. De gemeente Sluis is gevraagd een deel van die beheerkosten te betalen. Maar de gemeente heeft daar nog geen oren naar, zegt Wethouder Ploegaert.
Sluis bijdrage Waterdunen 2
Hoofd in de strop leggen
Gemeenteraadslid François Babijn (Lijst Babijn): "Het zou gek zijn als Sluis hierin mee zou gaan. Het niet duidelijk hoeveel tekorten er zijn dus dan ben je gek als je hier aan mee betaalt. Dat is je hoofd in de strop leggen. De boulevard die er zou komen wordt ook een stuk soberder dan gepland dus ik denk dat de opbrengst ook lager zal worden." 

Profiteren

Volgens de provincie gaat de gemeente Sluis flink profiteren van Waterdunen. De toeristenbelasting zou wel eens heel lucratief kunnen worden. Verwezen word naar gemeente Noord-Beveland, die rijk is geworden van de toeristenbelasting van alle Roompot/Banjaard-parken, terwijl ze bij de bouw dwars lagen omdat ze het een inbreuk vonden op natuur en vooral landbouwgronden.

Inleveren

Volgens wethouder Peter Ploegaert blijft Waterdunen een moeilijk onderwerp: "We weten hoe gevoelig het onderwerp ligt in onze gemeente en ook binnen de gemeenteraad. Daarom blijft dit een moeilijk dossier." Maar hij zegt wel dat de gemeente Sluis al wat heeft bijgedragen. 
Sluis bijdrage Waterdunen 3
- Lees meer in het dossier Waterdunen.